Skip to main content

ليه سكري ملخبط

المقالة دي بالعامية المصرية...
لمن يشكون دوما ليه سكري عالي علي طول أو عالي ثم نازل أو نازل علي طول ...هذه أهم اﻷسباب اللي لو ضبطتها حتضبط كل حاجة في سكرك...
فكر معاي لو سمحت:
إذا أكلت مثﻻ 150 جم كربس في الوجبة الواحدة و كانت أ . ك عندك 1 : 5 و كان كل جرام يرفع سكر دمك 4 مجم /دل و كان سكرك قبل اﻷكل 100
معني ده إن سكرك المفروض حيبقي 100 + (150 × 4) = 700 !!!  
و لكن معامل تصحيحك 1 : 20
هنا المفروض تحقن 30 وحدة أنسولين 150 / 5 = 30
و بما إن معامل تصحيحك 1: 20 فكده بعد الحقن المفروض تنزل 600 و تبقي 100 بعد اﻷكل...
فكر معايا....
لو....
لو حساب الكربس غلط (أعلي أو أقل)
أو حساب جرعة اﻷنسولين غلط (أعلي أو أقل)
أو حساب توقيت الحقن غلط (قريب أو بعيد)
أو إفتراض وقت الهضم غلط
حيحصل لك حاجة من اللي جاي:
يا سكرك حيبقي عالي أوي و حتهبط لو حقنت متأخر أوي قرب اﻷكل و الهضم كان سريع.
يا سكرك حينزل أوي ثم يعلي لو حقنت قبل اﻷكل بمدة كبيرة و الهضم أتأخر شوية.
يا سكرك حيبقي عالي أوي و مش حينزل لو حسبت عدد جم الكربس أقل من الحقيقي أو حسبت اﻷنسو المطلوب أقل
يعني بإختصار كلما زاد المأكول من الكربس في الوجبة الواحدة زاد بالتالي المحقون في المرة الواحدة كلما كان إحتماﻻت الخطأ كثيرة و كان الخطأ نفسه كبيرا....
جرب بأه الوجبة ما تزيدش عن 30 الي 40 جم كربس و من النوع الجيد...حساباتك حتبقي أسهل و أسرع و أدق......و الخطأ حيبقي صغير و إحتماﻻت حدوثه أقل.....حقنك لﻷنسولين أقل......حساسيتك لﻷنسولين حتزيد.......أرقامك حتتحسن جدا و لحظيا......و بعدين حتدعي لي بالخير لما ده يحصل...
تعمل إيه..
أبدأ ب 120 جم كربس يوميا علي 3 وجبات و 3 سناك ...30 جم في كل وجبة و 10 في كل سناك و حتشوف العجب
خلي معظم كربوهيدراتك من الخضروات و البقوليات و الفاكهة و لو ﻻبد نشويات خليها قليلة جدا
و لما تتمكن من كده قل لي و حأقولك نعمل إيه علشان تحسن اﻷرقام أحسن...

Comments

Unknown said…
ربنا يباركلك يا بشمهندس كل كلمه بتقولها صح جداااااا

Popular posts from this blog

أنا بأعمل إيه...

أنا بأعمل إيه!!؟؟ ناس كتير بتسألني بتضبط سكرك ازاي تحت ال 100 دايما .. اوك أقولكم بإختصار أنا بأعمل ايه: أنا ﻻ آكل أرز او خبز أو مكرونة أو بطاطس أو بقوليات او فاكهة او عصائر طبيعية ...

الكوكرا يا شلام... دي شوكلاتة السمك

  إحدى ليالي صيف الأسكندرية الجميل في الثالثة و النصف صباحاً ، أجلس أنا الصبي ذو الأثنا عشرعاماً بجانب نافذة صالون بيت أبي رحمه الله على الشارع الرئيسي مرهفا السمع و منتظرا خالي الحبيب على أحر من الجمر لنبدأ معاً مغامرة جديدة من مغامراتنا التي لا تُنسى - بيب بيب بيب بيب كركر كركر كركر...صوت كلاكس و كركرة اعرفهما جيداً و أحبهما بل و أعشقهما ، صوت كلاكس و كركرة سيارة خالي الحبيب ، سيارته الفيات 125 البولندي البيضاء االتي كان يصفها لي بالعامية المصرية " ما يغركش شكلها كده يا حمادة ، دي عربيةعضمها ناشف!!". أسمع الكلاكس قبل أن تقترب السيارة من بيتنا بمئات الأمتار. انا كعادتي أيام الصيد خاصة مع خالي، لا أنام الليلة التي قبلها تشوقا للصيد وحبا في صحبتي مع أعز الناس (خالي صلاح) ، و بالطبع أكون جاهزا بعدتي (عدة الصيد) وفي حالة انتظار و لهفة وشوق لفجر يوم الصيد - صوت الكركرة يعلو ويصل خالي أمام بيتي وأنزل أنا جريا متلهفًا لتبدأ رحلتنا معاً ، هذه الرحلة التي تكررت طوال مرحلة صباي وشبابي وصقلت خبرتي في الحياة إبتداءا من سن إثنا عشر سنة إلى سن الشباب، أركب السيارة ثم مباشرة أ...

This is the real Blood Sugar target, what is yours?

Hi all, Blood sugar target for diabetics, it is really a controversial issue that a lot of physicians and diabetics experts   have different opinions about it. A lot of diabetics  know that waking up with 120 BS reading is great (if you can do it) and below 180 BS after meals is marvelous and having  A1C = 6.1 or so is great work done (My Endo told me so) Well let's think again and see what is going on around us regarding the blood sugar targets. ADA (American Diabetes association) blood sugar target for adults with type 1 or 2 is 80 - 130 fasting and less than 180 two hours after eating. while ADA recommends that A1C less than 7  is good control. Dr. Richard Bernstein , the famous Diabetics physician and author of the book Diabetes Solution, says that the BS target for adults diabetics should be between around 83 or between 80 to 90 either fasting or after food;  while Dr. Bernstein also recommen...