Skip to main content

نعم...ممكن تعيش من غير عيش


 بالعامية المصرية علشان الناس اللي بتفرهدني كل يوم و حاسة إن حياتها حتنتهي لو بطلوا يأكلوا عيش و رز و مكرونة !!!
أحب أقولك ..لا ..هي حياتك اللي حتنتهي لو فضل سكرك عالي و مش عارف تتحكم بيه.... أبسوليوتلي ..
عدم التحكم السكر بيدمرك من جوه بأفظع مما تتخيل و بشكل ممنهج و مستمر طول ما هو عالي.
ما فيش نسيج و لا عضو في الجسم ما بيتأثرش سلبا بعلو السكر المخ و القلب و الأعصاب و الشرايين و الجلد و الأطراف و العين و الكلي و القدم و الحياة الجنسية و الهضم (تأخر الهضم) ..كل شئ
إيه العيش يعني!!  اللي الهندسة الوراثية لعبت فيه بشكل قبيح و فج فخلوا الجلوتين فيه 40 ضعف الجلوتين الطبيعي و الجلوتين مسؤول عن معظم أمراضك المناعية و حساسية القمح و خرم جدار الأمعاء Leaky guts و مشاكل الغدة الدرقية و بلاوي تانية ما لهاش عد ، ده غير الأمراض المعرفية مثل الزهايمر و الشيزوفيرينيا و الدمنتشيا و   و   و ... حتي الصرع بيمنعوا عن مريض الصرع Epilepsy الكربوهيدرات و القمح تماما و بيتحسن حاله جدا جدا و ده شئ طبي معروف الآن.
الجلوتين و الجلوكوز الأثنين جلو GLU  صمغ يعني بيلزق في شرايينك الضيقة و يسدها و بعدين ترجع تقول سكري مش مضبوط ليه
ممكن نصف رغيف ؟؟؟!!!
ده سؤال بيتسال لي 100 مرة في اليوم ...طيب أحسن تقولي ممكن آكل 10 معالق سكر لأن الرغيف ده فيه 80 جم كربس و ملعقة السكر فيها 4 بس ..إيه رأيك بأه ..تقدر تسأل كسكري ممكن آكل 10 ملاعق سكر !!

ما فيش نصف رغيف و لا ربع رغيف و لا شئ - ده اكل طعام إدماني بيطلع مواد أسمها Exorphine يتلعب في أماكن الرضا و المتعة في دماغك و تخليك تدمنها ..الأطعمة دي سعرات فاضية لا قيمة لها ..
كل الجلوتين اليل في القمح مسؤول عن حاجات كتير أنت بتحسها بس مش واخد بالك إيه السبب زي الأنتفاخ الأمساك الأسهال الغازات القولون العصبي ..جرب شيل الجلوتين شيل القمح و شوف الفرق في حياتك.

حأسألك سؤال:
ممكن تأكل 3 معالق دقيق لوحدهم و لا أرز لوحده من غير إضافات و ملح و فلفل و زبدة و غير ه من مكسبات الطعم و الرائحة ..مستحيل.. حتي حاسة التذوق عندنا لا تتذوق الدقيق كما يقول د. روب تومبسون في كتابه The  Glycemic Load starch Diabetes solution 
إنما ممكن تأكل الخيار أو الطماطم أو الكرنبيبت أو الكرنب أو البروكلي أو الجزر أو أي خضار كده عادي من غير أي إضافات
حتستطعمه حتي السمك في اليابان و الجمبري و طعام البحر يؤكل هكذا و تستطيع إستطعامه بسهوله لأنه طعام حقيقي

النشويات كلها من الدقيق و الحبوب المكررة ليست طعاما حقيقيا بل هو طعام مصنع و مكرر و منزوع القيمة حتي الأسمر مصنع  و لعبت به الآلة الجبارة الصناعية كما يقول د. ويليام ديفيس في كتابه Wheat Belly الأسمر يرفع سكرك مثله مثل الأبيض تماما و لهم نفس الحمل الجلايسيمي.

قلت مراراً و أكرر  لو أنك شخص وزنك 80 كجم تقريبا فإن رغيف الخبز اللي وزنه 160 جم به 80 جم كربوهيدرات و يرفع سكرك  400 مجم /دل !!!!! نعم 400 أي أنسولين حيضبط معاه ..يعني لو أنت قاعد مبسوط و بتأكل باه و فول و فلافل و جبنة قريش و ..و ... يبقي رغيفين أقل حاجة و يبقي أنت كده بتعلي سكرك 800 فوق اللي أنت أصلا عليه. أي أنسولين سيغطي هذا و إن غطي كيف سيضبط السكر  بعد 4 ساعات يمكن يضبط و لكن الضرر حصل خلاص في هذه الأربعة ساعات..

جرب كل ربع فرخة و سلطة و خضار و ضع 3 معالق زيت زيتون علي السلطة و شوف حتشبع ة لا لأ ...جرب
طلع من مخك إنك مش حتشبع إلا بالعيش!! غلط ..
زي ما قلت لك قبل كده ، أنت ممكن تأكل 5 كرواسانات و ما تشبعش ..إنما شوية خضار و ربع فرخة و ملعقة زيت جوز هند حتشبعك لأنه طعام حقيقي مشبع و بيملا.
السكر يا سكري هو اللي بيحركك ..الأكل اللي تضبط به و تشوف قاسه ممتاز علي جهاز قياسك ، توكل علي الله و كله و غير كده يبقي ما فيش فايدة و لكن بتجارب السنين لي و لغيري ممن رايتهم و ممن قرأت لهم ..النوع ده من الأكل مستحيل تضبط بيه السكر ..مستحيل.

طيب اعمل إيه
  1. الأرز و المكرونة و البطاطس و الخبز....جلوكوز في دمك في دقائق ..جرب كل و قيس و شوف
  2. الفاكهة كل منها بإعتدال خليك في الفراولة و التوت و الفاكهة قليلة الحمل الجلايسيمي و مش أكثر من واحدة حجم كبير زي التفاحة علي مرتين يوميا بالكتير أو 2 أو 3 يومياً حجم صغير مثل المشمش أو البرقوق ..ما تروحش كارفور و تشتري بجنان فاكهة و تقعد تندب حظك لأن مش ده الطبيعي ..بل الطبيعي إن الفاكهة دي كلها مستحيل تتجمع في مكان واحد ..فكر
  3. سكرك علشان تتجنب اللي ممكن يعمله فيك لازم يبقي تحت ال 110 أبوس إيدك . أنا مخلص و بأقول لك اللي مش حتسمعه من غيري ...و إلا ما فيش فايدة أبدا
  4. الفول خف منه لأن فيه كربس عالي
  5. كل خضار و لحم و دجاج و سمك و سلطة و دهون زي السمنة الطبيعي و الزبدة الطبيعي و زيت الزيتون و زيت جوز الهند (رائع) و الزيتون و اللحم بدهونه ذو المرعي الطبيعي و الأفوكادو و المكسرات بإعتدال (ملء الكف علي مرتين يوميا)
  6. أخترع بيتزا و خبز و أكلات علشان تنوع  ,,أنا عملتهم لك علي صفحة أنا سكري I am Diabetic و سهلت لك الدنيا. حتي الحلويات عملناها من تشيز كيك إلي تارت.
  7. أبعد عن الدهون اللي حتدمرك زي الزيوت النباتية مثل زيت الخضار و الذرة و عباد الشمس و غيرهم  و هي الدهون المتعددة الغير مشبعة Polyunsaturated fat
  8. كل بروتين بإعتدال حولي 0.5 إلي 0.8 جم بروتين لكل كجم من وزنك يعني لو وزنك 100 كجم إذن كل من 50 إلي 80 جم بروتين ..مثلا البيضة فيها 6 جم بروتين و 100 جم لحم فيهم 20 جم بروتين ..
  9. أبعد عن العصائر بسكر أو من غير و أبعد عن الصودا و أعمل عصيرك الصحي أنا باعمل الآتي علي الفطار: 3 فراولات و ماء و ربع ثمرة أفوكادو و في الخلاط و عليهم فنجان قهوة كريم
  10. أما الجلوتين لو كلمتك عليه حترمي كل القمح من البلكونة الآن أقرأ لو أحببت Grain brain and Wheat Belly
  11. جرب كل دهون كتير و بروتين وسط و قليل من الكربوهيدرات و أنت ستشبع و ستحمي نفسك من البلاوي اللي بيعملها الجلوتين و الجلوكوز في الأنواع دي من الأكل الغير طبيعية.
  12. حاول تلاقي مصادر طبيعية نظيفة للأكل و الخضار و اللحوم حاول.
  13. جيب كتاب من اللي قلت لك عليهم و بأقول عليهم و أقرأ سيبك بأه من الكلام المسوس البالي بتاع أخصائيين التغذية و الدكاترة اللي العلم أتغير عليه 3 مرات و هم لسه هناك محلك سر بيجربوا فيك كل وسائل التخليص عليك بدري...الله المستعان.
    ما تسالنيش تاني ممكن ربع رغيف و لا 3 ملاعق رز ..أنت حر ..كده الموضوع واضح جدا..
أنا خايف عليكم ..
السكر لو ما أتضبطش لا يرحم
ألا هل بلغت اللهم فأشهد ...


Comments

MOHAMED BDR said…
مهندسنا الكريم : بصراحة كلامك كبير وخطير جدا وكمان صعب جدا موضوع الخبز والارز والمكرونات (( منع تام )) مش عارف .. ولكن ححاول التجربة الصعبة جدا .. وتحياتى الدائمة
Ahmed Afifi said…
الحياة ختيار م. بدر - العيش و الأرز و المكرونة - و لا قدميك و عينيك و كليتيك - إختيار - و بعد ايام لن تحتاج إليهم مطلقا
Yemen1 said…
بشمهندس أحمد
هل تقصد العيش المصنع من دقيق القمح او كل انواع الحبوب الاخرى مثل الذرة و الذرة الشاميه و الشعير و غيرها ؟؟

Popular posts from this blog

أنا بأعمل إيه...

أنا بأعمل إيه!!؟؟ ناس كتير بتسألني بتضبط سكرك ازاي تحت ال 100 دايما .. اوك أقولكم بإختصار أنا بأعمل ايه: أنا ﻻ آكل أرز او خبز أو مكرونة أو بطاطس أو بقوليات او فاكهة او عصائر طبيعية او غير طبيعية اﻻ نصف ثمرة فاكهة في بعض الايام .. أنا ﻻ أحس بأي أهمية للخبز و النشويات مطلقا اﻻ انها اطعمة ادمانية و رافعة لسكر الدم بجنون..  أنا آكل 30 جم كربس بوميا من الخضار و آكل حوالي 70 جم بروتين و دهون جيدة كثيرة و فقط عندما فعلت هذا ضبط كولسترولي جدا.. أنا آكل زبد و سمن و كريمة طبيعية. انا ﻻ استعمل  من الزيوت اﻻ زيت جوز الهند و زيت الزيتون و ﻻ استعمل الزيوت المهدرجة او الدهون المتحولة .. انا استخدم سكر طبيعي مثل الزيلتول و الاريثريتول  و الستيفيا. انا اصنع البدائل و زوجتي تتفنن في صنعها. بيتنا كله يأكل كربوهيدرات  قليلة ﻹيماننا بأن هذا هو اﻷكﻻ الصحي. أنا استخدمت الانسولين المخلوط لمدة سنة و كان من المستحيل ضبط السكر به.. فمنعته تماما و بدأت في استخدام السريع  مع  الاكل  و القاعدي مرتين يوميا.. أنا اعرف كل معامﻻتي جيدا.. معامل الكربس و اﻷنسولين المتبقي و معامل التصحيح.. انا امارس رياضة يوم

الكوكرا يا شلام... دي شوكلاتة السمك

  إحدى ليالي صيف الأسكندرية الجميل في الثالثة و النصف صباحاً ، أجلس أنا الصبي ذو الأثنا عشرعاماً بجانب نافذة صالون بيت أبي رحمه الله على الشارع الرئيسي مرهفا السمع و منتظرا خالي الحبيب على أحر من الجمر لنبدأ معاً مغامرة جديدة من مغامراتنا التي لا تُنسى - بيب بيب بيب بيب كركر كركر كركر...صوت كلاكس و كركرة اعرفهما جيداً و أحبهما بل و أعشقهما ، صوت كلاكس و كركرة سيارة خالي الحبيب ، سيارته الفيات 125 البولندي البيضاء االتي كان يصفها لي بالعامية المصرية " ما يغركش شكلها كده يا حمادة ، دي عربيةعضمها ناشف!!". أسمع الكلاكس قبل أن تقترب السيارة من بيتنا بمئات الأمتار. انا كعادتي أيام الصيد خاصة مع خالي، لا أنام الليلة التي قبلها تشوقا للصيد وحبا في صحبتي مع أعز الناس (خالي صلاح) ، و بالطبع أكون جاهزا بعدتي (عدة الصيد) وفي حالة انتظار و لهفة وشوق لفجر يوم الصيد - صوت الكركرة يعلو ويصل خالي أمام بيتي وأنزل أنا جريا متلهفًا لتبدأ رحلتنا معاً ، هذه الرحلة التي تكررت طوال مرحلة صباي وشبابي وصقلت خبرتي في الحياة إبتداءا من سن إثنا عشر سنة إلى سن الشباب، أركب السيارة ثم مباشرة أفتح

المؤشر الجلايسيمي و الحمل الجلايسيمي

المؤشر الجلايسيمي (م ج) و الحمل الجلايسيمي ح ج م ج: هو سرعة رفع طعام ما لسكر الدم مقارنة بالسكر الأبيض أو توست أبيض ح ج: هو أثر طعام ما في سرعة رفع سكر الدم معتمدا علي م ج و عدد جرامات الكربوهيدرات فيه يقول العلماء أن فكرة الحمل الجلايسيمي تقوم علي أن الكمية الصغيرة من الطعام العالي م ج   لها نفس تأثير الكمية الكبيرة من الطعام قليل م ج من حيث سرعة التحول إلي جلوكوز في الدم و يالتالي رفع سكر الدم فمثلا إذا كان طعام ما   م ج   له 100 و به 10 جم كربوهيدرات ، إذن   يكون ح ج 10 في حين لو أن هناك طعام آخر م ج 10 و به 100 جم كربوهيدرات فإن ح ج له يكون 10 أيضا أي أنك إذا أكلت طعام عالي المؤشر الجلايسيمي بكمية صغيرة سيكون الحمل الجلايسيمي للمأكول قليلا و إذا أكلت طعاما ما   م ج   له قليلاً و لكن بكمية كبيرة فسيكون ح ج   له عاليا ح ج 20 أو أكثر يُعد عاليا من 11 إلي 19 يُعد متوسطاً أقل من 10 يعد قليلاً   الفكرة الرئيسية تتلخص في أن هناك أطعمة عالية م ج و لكنها قليلة ح ج لأنها تؤكل بكميات بسيطة جدا مثل السكر مثلا أو الجزر و قد تكون هناك